0921-4418794

نقشه سایت چیست و چطور یک نقشه سایت ایجاد کنیم؟

نقشه سایت طرحی از وب سایت شماست که به موتورهای جستجو کمک می‌کند تا تمام محتوای آن را پیدا و برای کاربر فهرست کند. به عبارت ساده‌تر نقشه سایت، به موتورهای جستجو می‌گوید که کدام صفحات در سایت شما مهم تر هستند. و یکی از فاکتور های مهم سئو سایت محسوب می شود.

یکی از بهترین کارهایی که می‌توانید برای افزایش ترافیک سایت خود انجام دهید، ایجاد نقشه سایت است. نقشه لیستی از تمام URL های سایت شما با اطلاعاتی در مورد آن‌ها است. کاری که نقشه سایت انجام می‌دهد این است که موتورهای جستجو را راحت تر هدایت و محتوای شما را فهرست بندی می‌کند. در ویگور دی ام ما به شما می‌گوییم که نقشه سایت چیست و چگونه کار می‌کند.

نقشه سایت چطور کار می کند؟

آیا تا به حال به این موضوع فکر کرده‌اید که گوگل به چه روشی وب سایت‌ها را پیدا می‌کند و تصمیم می‌گیرد که چگونه رتبه بندی شوند؟ پاسخ ربات گوگل یا همان Googlebot است. یک برنامه خزنده که دو کار اساسی دارد.

به طور کلی ربات گوگل دو کار مهم انجام می‌دهد:

  • وب را از صفحه‌ای به صفحه دیگر بررسی می‌کند.
  • اطلاعات مربوط به پیوندهای هر سایت را ذخیره می‌کند.

گوگل از این اطلاعات برای ایجاد نتایج جستجو استفاده و تعیین می‌کند که یک محتوای خاص برای چه جستجوهایی مرتبط است. اینجاست که نقشه‌های سایت به کار می‌آیند.

ایجاد یک نقشه سایت (sitemap) می‌تواند به ربات‌ها کمک کند تا سایت شما را کاملاً بررسی و اطلاعات مورد نیاز برای تشکیل SERP (صفحه نتایج موتور جستجو) را برای هر درخواست جستجو جمع‌آوری کنند.

ربات گوگل تمام وب را جستجو و از صفحه ای به صفحه دیگر حرکت می‌کند. در طول جستجو، اطلاعاتی را در مورد لینک‌های مختلفی که کاربران آن‌ها را بازدید می‌کنند به ثبت می‌رساند. گوگل از این داده‌ها برای ایجاد نتایج جستجو استفاده و تعیین می‌کند که یک بخش خاص از محتوا برای چه جستجوهایی مرتبط است.

با توجه به محبوبیت زیاد گوگل و اهمیت ترافیک سایت، هر کسب‌وکار اینترنتی می‌خواهد ترافیک بیشتری برای سایت خود داشته باشد. اینجاست که سایت مپ ها اهمیت پیدا می‌کنند.

دو نوع اصلی سایت مپ وجود دارد:

  • مپ HTML
  • مپ xml

نقشه سایت (که “sitemap.xml” نیز نامیده می‌شود) فایلی است که هیچکدام از کاربران سایت هرگز آن را نمی‌بینند. نقشه فقط برای موتورهای جستجو ایجاد می‌شود.

سایت مپ HTML چیست؟

نقشه سایت HTML با این هدف طراحی شده است که کاربران را راهنمایی کند و به آن‌ها اجازه دهد به راحتی صفحات وب سایت شما را مرور کنند. نقشه‌های سایت HTML معمولاً به گونه‌ای طراحی می‌شوند که شبیه یک طرح کلی ساده از سایت باشند، به همراه پیوندهایی به هر صفحه که از عنوان صفحه اصلی استفاده می‌کنند.

با دنبال کردن لینک‌های موجود در نقشه سایت HTML، کاربران باید بتوانند تمام اطلاعاتی را که به دنبال آن هستند در وب سایت شما پیدا کنند.

مپ XML چیست؟

بسیار شبیه نقشه سایت HTML است. نقشه xml نیز فهرستی از URL های موجود در سایت شما است، اما این نسخه به طور انحصاری برای ربات موتورهای جستجو ساخته شده است تا راهی برای هدایت ‌آن‌ها به تمام صفحاتی که می خواهید ایندکس شوند باشند.

نقشه XML لیستی از صفحات وب در یک سایت است که با فرمت خاص (XML یا HTML) نوشته شده و اطلاعات سایت را برای گوگل بوت قابل خواندن‌ می‌کند.

برای مثال اگر شما بخواهید سایت مپ سایت ویگور در ام را ببنید کافیست بعد از آدرس سایت sitemap.xml/ را وارد کنید. شما را مستقیما وارد صفحه html سایت مپ می کند.

تاثیر نقشه سایت در سئو سایت

چرا سایت مپ مهم است؟

موتورهای جستجو مانند گوگل، یاهو و بینگ از نقشه سایت شما برای یافتن صفحات مختلف در سایت استفاده می‌کنند.

آیا به نقشه در سایت نیاز دارم؟

هر وب سایتی باید نقشه داشته باشد. نقشه‌های سایت فرمت مناسبی برای مدیریت و نگهداری URL ها هستند، به خصوص زمانی که ده‌ها هزار URL را مدیریت می‌کنید. برای مثال یک فروشگاه اینترنتی با هزاران محصول. از ‌آن‌جایی که در سایت‌ها امکان ایجاد چندین نقشه وجود دارد، شما می‌توانید بخش‌هایی از وب سایت خود را به صورت جداگانه تقسیم بندی و مدیریت کنید.

نحوه ایجاد نقشه سایت

بعضی از وب سایت‌ها دارای نقشه‌های سایت هستند که به صورت خودکار به عنوان بخشی از سیستم آن‌ها ساخته می‌شوند. برای مثال سیستم مدیریت محتوای وردپرس (CMS) دارای یک فایل نقشه سایت است که به صورت اتوماتیک به روز می‌شود.

برای ایجاد نقشه در وردپرس، برخی از افراد از افزونه Yoast SEO و برخی از rankmath استفاده می‌کنند که صفحات، پست‌ها و… را بخش‌بندی می‌کند. هر CMS سیستم مدیریت نقشه سایت خود را دارد، اگرچه برخی از سیستم‌ها ممکن است به صورت جداگانه به یک افزونه خاص نیاز داشته باشند.

برای اطلاعات کامل در رابطه با اضافه کردن سایت مپ به سرچ کنسول از صفحه آموزش سئو استفاده کنید.

در کنار این کارها روش‌ دیگری برای انجام این کار وجود دارد مثل:

یک سایت مپ به صورت دستی بسازید. این‌کار به شما امکان می‌دهد نقشه سایت خود را سفارشی کنید اما فقط برای توسعه دهندگان وب با تجربه توصیه می‌شود. چون باید بعد از هر ایجاد محصول و یا هر صفحه ای آن را آپدیت کنید و به موتور های جستجو معرفی کنید که ممکن است در بعضی مواقع هم اشتباه رخ دهد.

کدام صفحات سایت من باید در xml سایت باشند؟

شما چگونه تصمیم می‌گیرید که کدام صفحات را در نقشه سایت XML قرار دهید؟ همیشه این موضوع را در نظر بگیرید که وقتی یک کاربر روی لینک خاصی در سایت شما کلیک می‌کند، نتیجه آن خوب است؟ آیا می‌خواهید کاربران بیشتری لینک مورد نظر را ببینند؟ اگر جوابتان منفی است احتمالاً نباید این لینک در نقشه سایت شما باشد.

اگر نمی‌خواهید آن لینک در نتایج جستجو نشان داده شود، باید برچسب noindex اضافه کنید. اما کنار گذاشتن آن از نقشه سایت به این معنی نیست که گوگل لینک را ایندکس نمی‌کند. بلکه گوگل آن صفحه را می شناسد ولی آن صفحه را کراول نمی کند.

چگونه گوگل را از سایت مپ جدید خود مطلع کنیم؟

اگر یک نقشه ایجاد کنید و آن را در سایت خود آپلود کنید، گوگل بوت آن را پیدا خواهد کرد. با این حال، می‌توانید روند انجام این کار را تندتر کنید. برای انجام این کار، باید نقشه سایت خود را به سرچ کنسول گوگل اضافه کنید.

این کنسول چندین ابزار مفید برای مدیریت وب سایت شما ارائه می‌کند. کاملا رایگان و تنها چیزی که نیاز دارید یک اکانت گوگل است. اگر قبلاً از سرچ کنسول استفاده نکرده اید، ابتدا باید سایت خود را اضافه کنید و بعد از آن سایت را از صفحه اصلی این برنامه انتخاب کنید. این کار بیشتر ربات های گوگل را تشویق می‌کند تا به نقشه سایت شما هم سر بزند.

گوگل از چندین قالب نقشه سایت، از جمله XML، RSS، HTML و فایل‌های متنی پشتیبانی می‌کند، اما باید با کد UTF-8 باشد. شما می‌توانید چندین نقشه سایت برای گوگل ارسال کنید (اگر سایت شما بزرگ است و نیاز به چندین نقشه سایت دارد).

آیا وب سایت من به نقشه سایت نیاز دارد؟

پاسخ کوتاه است. بله! چه در حال راه اندازی یک وب سایت باشید، چه از قبل یک وب‌سایت دارید و سعی می‌کنید در نتایج جستجو رتبه بالاتری داشته باشید، پیاده سازی یک نقشه سایت HTML و XML ضروری است. با داشتن سایت مپ گوگل بوت و خزنده‌های گوگل می‌توانند به راحتی تمام محتوای وب سایت شما را پیدا کنند.

نتیجه گیری:

سایت شما با داشتن نقشه، به ربات خزنده گوگل بوت (و سایر ربات های موتور جستجو) کمک می‌کند تا اطلاعات مفید سایت شما را استخراج و برای کاربران شما فهرست کند. برای همین با داشتن نقشه سایت سایت شما زودتر دیده می‌شود. هر وب سایتی به نقشه نیاز دارد تا کاربر بتواند مهم ترین صفحات را به راحتی توسط گوگل پیدا کند و بداند آخرین بار چه زمانی به روز شده اند.

 

میتوانید این مقاله را با دوستانتان به اشتراک بگذارید 🙂

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *